2015-05-22

TADEUŠO KONVICKIO KELIAIS

2015 metų sausio 7 dieną išgirdome liūdną žinią, kad mirė mūsų tautietis Tadeuš Konvicki, žymus lenkų prozininkas, scenaristas ir režisierius. 10 klasės mokiniai norėdami išreikšti garbę tautiečiui pradėjo realizuoti projektą „Tadeušo Konvickio keliais“.

Projekto pradžioje pakartojome rašytojo biografiją ir prisiminėme išmoktus kūrinius: „Bohin”, „Mėnulio rytai, mėnulio vakarai”. Po to perskaitėme romaną „Meilės įvykių kronika“ ir peržiūrėjome sukurtą pagal tą kūrinį filmą.

Gegužės 22 dieną nuvykome į Žemąjį Pavilnį, kur Tadeuš Konvicki gimė ir praleido nemažai savo vaikystės ir jaunystės gyvenimo metų. Pavilnio pagrindinės mokyklos lenkų kalbos mokytoja Miroslava Naganovič buvo mūsų ekskursijos vadovė. Ekskursijos metu pamatėme daug įdomių dalykų. Vaikščiodami po apylinkes užsukome į kapines, kur ilsisi rašytojo globėjai. Taip pat pamatėme bažnyčią, kurioje T. Konvicki keletą metų buvo patarnautoju. Aukštajame Pavilnyje, šalia geležinkelio bėgių, apžiūrėjome rašytojo namą.

Paskui pasukome į Belmontą, kur pamatėme daug įvairių grožybių: malūną, Pučkorių atodangą. Kai kuriose vietose stabtelėdavome tam, kad galėtumėme paklausyti mokytojos Miroslavos skaitomų rašytojo kūrinių ištraukų, vaizduojančių būtent šias vietas.

Projekto pabaigoje turėsime pristatyti savo darbus kitų klasių mokiniams.

10 klasės mokiniai